Voetreflexologie

Reflexologie is een natuurlijke therapie die het lichaam aanzet om zichzelf in evenwicht te brengen. Een gezond lichaam bezit een onbelemmerde energiestroom die steeds zorgt voor een optimale vitale kracht. De doorstroming van energie en het zelfgenezend vermogen van het lichaam worden door voetreflexologie gestimuleerd door middel van massage van bepaalde zones (reflexzones) op de voeten. Deze techniek werd reeds 5000 jaar geleden in China en India toegepast.

Verschillende behandelingsvormen

Ik maak gebruik van de klassieke drukpunten methode, de psycho-energetische en de causale
energetische methode. Tijdens een behandeling kunnen er, indien van toepassing, inzichten meegegeven
worden die de klant meer bewust maken van bepaalde karaktereigenschappen en hun invloed op het
lichaam.

Nieuw: Zwangerschaps- en fertiliteitsreflexologie

Tijdens de zwangerschap kunnen vrouwen op een zachte manier behandeld worden met voetreflexologie. Zo kunnen kwaaltjes als misselijkheid, constipatie, blaasproblemen, bekkeninstabiliteit, hyperventilatie, oedeem,… behandeld worden. Reflexologietechnieken kunnen ook bij stuitligging en als inleiding van de bevalling worden toegepast indien reeds voorafgaande behandelingen voetreflexologie uitwijzen dat het lichaam er klaar voor is.

Bij vrouwen, die niet spontaan zwanger geraken en die geen medisch aantoonbare problemen hebben, kan voetreflexologie ondersteuning bieden in stressbeheersing, in balans brengen van het hormonale systeem en in aanpassing van leef- en eetgewoontes. Ook voor mannen met een verminderde zaadproductie kunnen behandelingen voetreflexologie gecombineerd met advies over leef- en eetgewoontes een extra ondersteuning bieden.